You can also read this blog post in English, just check out below of this Finnish post.
[pullquote align=”right”]Olemmekin koonneet taaksemme Advisory Boardin, joka koostuu kokeneista taitureista liike-elämän eri alueilta.[/pullquote]Kuten lupasimme, Advisory Board saa vielä täydennystä. Voimme erittäin ylpeinä tiedottaa, että Sori Brewing on saanut mukaansa loistavan tyypin tiimiin.

Janne Lihavainen

advisor_janne

Janne Lihavainen on kokenut vähittäiskaupan tekijä ja tunnetuimpia meriittejä Jannelta on SOK:n Prisman vieminen Viroon. Tällä hetkellä hän toimii Prisma Peremarket AS:n toimitusjohtajana ja hänen alaisuudessaan on yhdeksän Prismaa ja noin 1500 työntekijää. Jannen tausta tuo Sori Brewingiin vähittäiskaupan osaamista sekä verkostoja, joiden avulla Sori saa eväitä nopeaan kasvuun. Janne on asunut ja työskennellyt Virossa jo yli 10 vuotta, joten hänen osaamisensa on erittäin arvokasta erityisesti alkuvaiheessa.

Vähittäiskaupan lisäksi Janne on Viron GS1:n hallituksen puheenjohtaja, joka vastaa muun muassa tuotteiden standardoiduista viivakoodeista Virossa. Lisäksi hän on suomalais-virolaisen kauppakamarin hallituksen jäsen. Janne on kotoisin Joensuun seudulta, kuin on myös Sorin Heikki. Innostuneen ja aktiivisen otteen vuoksi Janne loistava lisä tähän porukkaan!

Sami Lappalainen

advisor_samiSami on suomalaisen olutkulttuurin kummisetä ja lähes juomakulttuurin rock-tähden maineessa. Hän on kehittänyt Tampereella Gastropub ravintoloita (Winresta Oy ja Vinoteca Oy) pitkäjänteisesti vuosia oman visionsa mukaisesti. Työ on tuottanut tulosta, sillä esimerkiksi Gastropub Tuulensuu on valittu useaan otteeseen Suomen parhaaksi olutravintolaksi. Lisäksi myös Suomen Olutmestarit on viimevuosina valittu kohtuullisen suurella todennäköisyydellä Samin & kumppaneiden henkilökunnan joukosta. Sami ei ole myöskään enää mikään pieni toimija, vaan ravintoloita alkaa olla pystyssä jo kymmenkunta. Hän osaa siis selkesti suurien kokonaisuuksien hallinnan ja tuntee kaikki alan toimijat oli sitten kyse oluesta, ravintoloista tai jostain siltä väliltä.

Samilla on myös ennen ravintola-alaa tausta maahantuonnista, jota hän on jatkanut pienimuotoisesti myös nykyisessä toiminnassaan, joten myös sillä osa-alueella saamme varmasti hyviä neuvoja. Tätä kovempaa nimeä on Suomesta melko vaikea löytää. Sorin pojat ovat tehneet Samin kanssa yhteistyötä jo useamman vuoden, joten Sami oli aika helposti neuvoteltavissa mukaan uuteen projektiinkin.

Mirko Lännenpää

advisor_mirkoMirko on myynnin, ravintola-alan ja päivittäistavarakaupan moniosaaja. Nykyään hän johtaa omaa yritystään Taputa Oy:ta, joka keskittyy asiakastyytyväisyyteen liittyvien palveluiden tarjoamiseen. Tätä ennen hän toimi mm. Pirkanmaan osuuskaupalla kehityspäällikkönä ja toimialajohtajana, joten ravintolaliiketoiminta ja päivittäistavarakauppa ovat tulleet erittäin tutuksi aiemmissa työtehtävissä. Mirkolta saammekin varmasti neuvoja ja paukkuja myynnin kehittämiseen ja siihen, miten voimme palvella isoja asiakkaitamme parhaalla mahdollisella tavalla.

Mirko on myös opiskellut MBA tutkinnon Virossa Baltic Sea Academyssa ja puhuu sujuvasti kieltä. Hän on myös ollut aikoinaan mukana viemässä Hesburgereita Viroon, joten hänellä on vahva kokemus siitä, millaista on toimia Virossa. Mirko on ollut erittäin aktiivinen erilaisissa yhdistyksissä ja muissa projekteissa, joten hän on myös verkostoitunut erinomaisesti.

Arto Vallin

advisor_artoJokainen panimo tarvitsee taustalleen sen analyyttisen ja nerokkaan numeroiden pyörittelijän. Arto Vallin on meidän tietäjämme tässä. Nykyään hän on rakennustarvikkeita valmistavan, suureen amerikkalaiseen konserniin kuuluvan MiTek Oy:n toimitusjohtaja. Hän on myös toiminut mm. yritystutkijana TE-keskuksessa ja Kauppa- ja Teollisuusministeriössä (nykyisin Työ- ja Elinkeinoministeriö) toimialapäällikkönä, missä hän pureutui ja tutki oman toimialansa yrityksiä pintaa syvemmältä. Arto tuo meille vahvan osaamisen erityisesti yritysrahoitukseen ja liiketoiminnan analyyttiseen kehittämiseen.

Lisää nimiä on vielä luvassa, mutta tässä on neuvonantajakaartimme runko. Olemme innoissamme, että pääsemme kehittämään Sori Brewingiä konkareiden kera!

Ja mikä tärkeintä, motivoitunut kolmikko pitää energiaa ja vauhtia yllä Sori Brewingissa 24/7.

Suomalaista panimotyöskentelyä

Pyry Hurula on yrittäjäperheestä tuleva laskentatoimen ja rahoituksen osaaja, joka luovan otteensa ansiosta luo rohkeimmat ideat. Työhistoriaa löytyy yrittäjyyden lisäksi taloushallinnosta sekä rahoituksesta perinteisissä suomalaisissa suuryrityksissä.

Heikki Uotila on trion analyyttisin tyyppi, joka tuntee panimoalan ja omaa uskomattoman makumuistin. Hän pitää myös ajoittain toimitusjohtajan jalat maassa. Hänen työhistoria on markkinoinnin ja verkkokaupan parista suurissa kansainvälisissä yrityksissä.

Samu Heino on sielu oluiden takana ja panimoteknologian kanssa ei mene sormi suuhun. Porilaisen tyyliin asiat viedään loppuun kunnialla vaikka hammasta purren ja laadusta ei tingitä. Mikrobiologian tausta antaa eväitä viedä panimo kovempaan lentoon, kuin monilla muilla uusilla tekijöillä.

Terveisin,

Pyry, Heikki & Samu

[button link=”https://soribrewing.com/osakeanti” size=”medium”]Sori Brewing Finland Oy:n osakeantiesitteeseen[/button] [hr]

In English

We have asked a group of professionals, called the Advisory Board, to help us to build this dream brewery. They have different backgrounds and expertise but form a great combination of knowledge, networks and experience to help us to achieve our goals. Here are some impressive names for you to be convinced and more is coming!

Janne Lihavainen

advisor_janne

Janne Lihavainen is an experienced professional and has a long track record in retail industry. Currently he’s the CEO of the Estonian Prisma Peremarket AS, which is a subsidiary to the Finnish SOK. At the moment, he runs nine hypermarkets and leads circa 1500 employees.  He has lived and worked in Estonia over ten years that brings valuable knowledge and networks about Estonia to Sori Brewing. He will definitely be a great asset for Sori Brewing.

In addition to retail, Janne is also the chairman of the Estonian GS1, which controls the bar code standard in Estonia and is also a member of the Finnish-Estonian chamber of commerce. He is enthusiastic and active guy, so he’ll be a great addition to Sori Brewing team!

Sami Lappalainen

advisor_samiOne of the godfathers of beer culture in Finland. He and his friends run several restaurants in Tampere such as the best Finnish beer restaurant 2014 – Gastropub Tuulensuu and Nordic, Soho, Inez, O’hara’s and many others. He knows everyone in Finnish beer and bar business and is one of the most respected professionals in the industry.

Before the restaurant business he worked as an importer. He is always aware what trends are rising and what people want. He is a great asset and a person that believes in Sori Brewing!

Mirko Lännenpää

advisor_mirkoMirko knows start-ups, retail, sales and restaurants. He used to work for the biggest Finnish retailer, S-group, in different management positions. Right now he is a start-up entrepreneur and especially knows how to sell. He is networked across the Europe and will push us to thrive.

Mirko has also studied his MBA degree in Estonia and and worked in establishing restaurant chain Estonian units, so he knows the culture and speaks the language as well.

Arto Vallin

advisor_artoHe is the man who understand numbers and business. He is a CEO in an international building components company. Before that, he worked for the Finnish government in different business analyst and sector manager positions. He can dig in to a company and find out what’s really going on and what are the keys to success. He is our finance specialist and we will get valuable advises how to grow wisely.

This is the frame of our Advisory Board, more names will be announced later, that will bring something special to this mix. We are very proud and excited that we can start developing Sori Brewing with these experienced gentlemen.

And of course, there’s the three musketeers of craft beer who makes this brewery work 24/7.

Suomalaista panimotyöskentelyäPyry Hurula comes from an entrepreneur family and his background is in accounting and finance. His creative mind creates the wildest ideas in Sori. Besides being a marketing entrepreneur, previously he has worked in financial management and portfolio management in traditional big Finnish companies.

Heikki Uotila is the analytical guy in this trio. He has very extensive knowledge in brewery business and has an eidetic taste memory. He also tries to keep our CEO’s feet on the ground. His previous work experience is from big multinational webstores and marketing companies.

Samu Heino is the soul behind our beers. Because of his background in microbiology, he has a knowledge make even the wildest beers work. This is something that not every brewery have.