Siltarahoitus sijoittajille

Tämä laina on ensisijaisesti suunnattu Sori Brewing Finland Oy:n osakkaille. Mikäli summa ylimerkitään, ensisijaisuus on nykyisillä osakkailla.

Siltarahoituksen tuotto osakkaalle on laina-ajalta 17,70% (laina-aika 3 vuotta, korko 5,90% per annum, vakuudellinen bullet-laina). Haettu maksimirahoitus näillä ehdoin on 150 000 EUR.

HUOM! Lainalle on annettu vakuus 150 000 euroon saakka. Vakuus tapahtuu äänivaltaisilla A-osakkeilla, 25€ / osake. Toteutus on lisäksi ehdollinen lainaajan turvaksi; eli mikäli minimitavoite 75 000 EUR ei täyty 31.5.2023 mennessä, lainasumma palautuu sinulle viipymättä ja sille ei tuolloin makseta korkoa. Pääoma voidaan maksaa sijoittajalle takaisin koko laina-ajan tuoton kanssa jo ennen laina-ajan päättymistä, jolloin sijoittaja saa myös koko korkotuoton.

Saat lainakirjan sekä merkinnän tiedot sähköpostiisi. Saat lisäksi lomakkeen tilitietojanne varten, johon maksamme korkotuoton ja pääoman.

Valitse tästä valikosta sijoitettavan lainapääoman määrä.

Rahoitusta kierroksella varmistettuna

0 EUR
(Maksimi 150 000 EUR)

Lainamerkintä

Lainan tuotto laina-ajalta on 17,70% (laina-aika 3 vuotta, korko 5,90% per annum, joka lasketaan ACT/365 -perusteen mukaisesti). Laina kerryttää Korkoa lainasopimuksen allekirjoituspäivästä lähtien. Lainasta ei makseta korkoa Korolle. Lainanottajan tulee maksaa kaikki kertyneet Korot Lainanantajalle yhdessä erässä Lainan takaisinmaksun yhteydessä. Myöhästyneille maksuille maksetaan viivästyskorkoa korkolain (633/1982, muutoksineen) mukaisesti.

Laina on vakuudellinen ja sen vakuutena toimii yhteisvastuullisesti ja tasaisesti perustajaosakkaiden A-osakkeet, arvostukseltaan 25 € / osake. Maksimilainamäärä on 150 000 EUR, jolle on on myönnetty kyseinen vakuus. 

Lainanottaja (Sori Brewing) palauttaa lainan täysimääräisesti takaisin, mikäli lainanottaja ei saavuta min. 75 000 EUR rahoituskierroksella 31.5.2023 mennessä. Tässä tapauksessa lainanottaja palauttaa lainapääoman lainanantajalle viipymättä, eikä pääomasta makseta korkoa.

Merkittävä laina on tyypiltään juniorilaina, jolloin se on velkainstrumenttina heikommassa asemassa seniorilainoihin nähden, joita voi myöntää esimerkiksi rahoituslaitos tai rahasto. Yrityksellä ei ole tällä hetkellä voimassa olevia seniorilainoja. Lainanottajalla on oikeus maksaa Laina tai sen osa Korkoineen takaisin Lainanantajalle ennenaikaisesti milloin tahansa ennen Takaisinmaksupäivää ilmoittamalla asiasta viimeistään kuukausi etukäteen

Taustatietoa Sori Brewing Finland Oy:stä “Yhtiö”. Sori Brewing Finland Oy:n kotipaikka on Helsinki ja se on rekisteröity kaupparekisteriin 11.12.2013 (Y-tunnus 2586706-5). Yhtiön yhtiöjärjestyksen mukainen toimiala on alkoholijuomien sekä muiden elintarvikealaan liittyvien tuotteiden valmistus ja myynti, samoin kuin niihin liittyvät palvelut ja kuljetustoiminta. Yhtiö voi omistaa kiinteistöjä ja arvopapereita sekä harjoittaa arvopaperikauppaa ja muuta sijoitustoimintaa. Yhtiö voi harjoittaa toimintaansa itse tai välillisesti tytär- ja yhteistoimintayritystensä kautta. Yhtiö valmistaa ja markkinoi olutta tytäryhtiönsä (Yhtiön omistusosuus 55 %), Sori Brewing Estonia OÜ:n, kautta. Lisäksi yhtiöllä voi olla muuta liiketoimintaa, kuten esimerkiksi ravintola- ja vähittäismyyntitoimintaa. Merkittynä on 30 000 perustajaosakkaiden A-osaketta ja 43751 B-osaketta. Yhtiöllä on kaksi osakelajia: A- ja B-osakesarjat. Sori Brewing Finland Oy omistaa myös 38.19% Laidasta Laitaan Oy:sta, joka operoi Taproom Helsinki -ravintolaa Helsingin Kaisaniemessä.

A-sarjan osakkeen äänioikeus on kymmenkertainen suhteessa B-sarjan osakkeeseen. A-sarjan osakkeet omistavat yrityksen perustaneet Hurula ja Uotila. Molemmilla osakesarjoilla ovat yhtäläinen oikeus osinkoon ja yhtiön varoihin.

Yhtiön hallituksen puheenjohtaja on Heikki Uotila, varsinainen jäsen Pyry Hurula ja varajäsen Jarno Lahtinen. Yhtiöjärjestyksen mukaan hallitukseen tulee valita yhdestä kuuteen jäsentä. Yhtiön toimitusjohtajana toimii Pyry Hurula.

Yhtiön asiakirjoihin voi tutustua ottamalla yhteyttä toimistoon finland@soribrewing.com.

Sori Brewing Finland Oy

Tilinpäätös https://drive.google.com/file/d/1yi_IQSmlhcek0uWZp2VnoOYHFArfikGb/view?usp=sharing
Tilintarkastuskertomus https://drive.google.com/file/d/1EWnjZFPhek6ZDswV-Am8Zjlec92_Nzrs/view?usp=sharing

Sori Brewing Estonia OÜ tilinpäätös  https://drive.google.com/file/d/1bdx3bqNOnYmVAdvNtdN0SiukZtP_wD0o/view?usp=sharing

Voit maksaa sijoituksen näillä tiedoin. Saat tiedot myös sähköpostiisi.
Saaja: Sori Brewing Finland Oy | Tilinumero: FI8011463001149480 | Pankki: Nordea (Swift: NDEAFIHH) | Viitenumero: 20239 | Summa: sijoitettava pääoma

Sorin uusi strategia 2023-2030

Sori laajenee kannabistuotteisiin

Tallinnaan perustettu suomalaisomisteinen panimo, Sori Brewing, aikoo investoida kannabisvalmisteisiin ensimmäisten joukossa Euroopassa. Panimo suunnittelee tuotannon aloittamista CBD-kannabisöljyä sisältäville tuotteille ja suunnittelee myöhemmin laajentavansa valmistuksen myös THC-pohjaisiin tuotteisiin. Sorilla on alan kokemusta, sillä panimo toimi kannabispohjaisten tuotteiden sopimusvalmistajana vuosina 2018-2019 kanadalais-amerikkalaisessa pilottihankkeessa.

Sorilla on nyt kymmenen vuoden kokemus alkoholialalla toimimisesta vientivetoisesti, sillä Sorin tuotteita on viety jo yli 20 maahan, mukaan lukien Yhdysvallat ja Kanada. Virossa Sori on toiminut viimeiset yhdeksän vuotta.

Sijoittajille on avattu mahdollisuus lähteä mukaan yhdistelmälainalla sekä Sorin laajentumiseen että tätä kautta kannabiksen maihinnousuun Euroopassa. Sorin missio on olla CBD-juomien pientuottajien edelläkävijä Euroopassa ja panostaa yhteen nopeimmin kasvavista teollisuudenaloista. Sori tavoittelee sijoitukselle osittaista tai kokonaista exitiä strategisen kumppanuuden kautta.

Sori on kokenut juoma-alan vientiyritys

Sorin tuotteet ovat menestyneet erinomaisesti ja niitä on ollut myynnissä lähes 20 eri maassa. Oluet ovat arvostettuja, mikä näkyy korkeina Untappd-arvioina. Sorin kaukaisimmat markkinat ovat Kiinassa, Singaporessa, Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Päämarkkina-alueita Suomen lisäksi ovat Belgia, Hollanti, Ruotsi, Ranska ja Iso-Britannia. Oman Tallinnan panimon lisäksi Sorilla on verkkokauppa ja yhteisyritysravintola Helsingin Kaisaniemessä, jotka tuovat näkyvyyttä ja kannattavuutta oman arvoketjun ansiosta.


Suomen myynnissä aloitti Q4/2022 uusi osa-aikainen myyjä, mutta tarvitsemme nopeasti kaksi kokoaikaista Account Manageria, yhden vientiin ja yhden Suomeen. Vienti on Sorin keihäänkärki, mutta pitkien maksuaikojen vuoksi kasvun hakeminen lähimarkkinoilta on tarpeen. Ajoitus investointeihin on hyvä, sillä markkinoilta on poistunut alihinnoittelevia panimoita ja myös työvoimaa on nyt tarjolla aiempaa paremmin.

Yhtiön aiemman 2015-2021 strategian keskiössä oli oman tehtaan laajentaminen ja panostus volyymin kasvattamiseen nykyisillä tuotteilla. 2022 päivitimme Sorin strategian vastaamaan paremmin muuttunutta markkinaa. Nyt keskiössä ovat kasvu strategisten omistajakumppanuuksien ja täysin uusien tuotesegmenttien kautta. Olemme avoimesti suuntaamassa kohti yrityskauppaa ja osittaista exitiä, jossa jatkamme kasvua yhdessä isomman, strategisen kumppanin kanssa. Kasvun kautta on mahdollista saada osakkaille tuottava pääoman palautus yhtiöstä.

Sori on velaton ja omistajiensa rahoittama

Sori Brewing Finland Oy on perustettu 2013 ja 2014-2015 Sori sai sijoittajilta 964 546,25 euron rahoituksen tehtaan perustamiseksi. Lisäksi tuotantoon tehtiin lisäinvestointeja 2019-2021 256 085 euron uusmerkinnällä. Konsernissa ei ole lainoja rahoituslaitoksilta.

Laskemme liikkeelle ensin siltarahoituksen, jonka tuotto laina-ajalta on 17,70% (laina-aika 3 vuotta, korko 5,90% per annum, vakuudellinen bullet-laina). Velka voidaan maksaa takaisin myös aiemmin, jolloin sijoittaja saa silti koko laina-ajan mukaisen tuoton. Tarkemmat lainan tiedot löydät lainan esitteestä yltä.

CBD- ja THC-tuotteiden markkina on suurempi kuin suklaa ja craft beer yhteensä

Sori on toiminut sopimusvalmistajana kannabispohjaisille juomille osana kansainvälistä pilottihanketta vuosina 2018-2019. Hankkeen päärahoittajia olivat Creso Pharma ja LGC Capital sekä näiden muodostama yhteisyritys, CLV Frontier Brands. Pilottihankkeessa kehitimme Sorilla osaamisen kannabiksen käyttöön juomavalmistuksessa, verkostoja markkinoille sekä ymmärryksen tuotteiden markkinapotentiaalista. Tuloksena syntyi neljä erilaista pilottia, jotka myöhemmin siirtyivät valmistettavaksi Sveitsiin. Olemme päivittäneet 2022 strategiaamme funktionaalisilla juomilla sekä kannabispohjaisilla CBD- ja THC-juomilla, jossa segmenttinä tunnistamme merkittävän kasvupotentiaalin Kanadan ja USAn lisäksi myös Euroopassa.

Aloitamme uusien pilottierien valmistamisen 2023-2024 aikana, ensin kannabiksen uutteita sekä CBD-yhdisteitä käyttäen. Näiden osalta markkinat ovat osin vapautuneet Irlannissa ja Iso-Britanniassa (lähde, lähde). Sori on valmiina, kun koko EU:n laajuisen vapautumisen odotetaan tapahtuvan seuraavan kahden vuoden aikana. Iso-Britannian markkinoiden vapautumisen odotetaan olevan merkittävä askel EU:n kannalta, sillä Britannian lupakäsittely on yhtenevä EU-lainsäädännön kanssa (lähde). Suurin yksittäinen edistysaskel tulee olemaan Saksassa odotettu kannabiksen laillistaminen viihdekäyttöön (lähde, lähde). Maailmanlaajuisen markkinan on arvioitu yli tuplaantuvan seuraavan kolmen vuoden aikana (lähde). Lisäksi uudet brändit tarvitsevat sopimusvalmistusta, johon Sori tarjoaa ratkaisuita. CBD:tä seuraava askel ovat THC-pohjaiset juomat, jolloin markkinan koko tulee kasvamaan entisestään, kuten on todistettu Yhdysvalloissa (lähde, lähde). Myös Suomessa CBD-öljyä on laajasti saatavilla monista kaupoista, mutta se odottaa vielä elintarvikehyväksyntää.

Pienpanimot maailmalla ovat lisänneet huomattavasti kannabispohjaisten juomien valmistusta, joka on nähty yhdeksi alan suurimmista kasvun ajureista tulevina vuosina (lähde). Esimerkiksi nykyisin Heinekenin omistama alan pioneereihin kuuluva Lagunitas lanseerasi oman THC:ta sisältävän tuotesarjan (lähde). Yhdysvalloissa kannabismarkkina on 60 mrd. USD, joka on yli tuplaten craft beer -markkinan kokoinen (27,8 mrd USD). Tuolle markkinalle odotetaan vielä merkittävää kasvua Euroopassa (lähde). Jo pelkästään pörssilistattujen CBD-yhtiöiden sijoitukset Eurooppaan ovat viime vuosina ylittäneet jo reilusti 100 milj. USD rajan (lähde). Myös Google ja Twitter ovat alkaneet vapauttaa kannabiksen mainontaan liittyviä sääntöjään (lähde).

Näin Sori investoi tulevassa

Investoimme myyntiin, varastoarvon nostoon ja tuotannon tehostamiseen. Kannattavan kasvun ja jatkuvuuden kannalta investoinnit juuri nyt ovat välttämättömiä. Nämä investoinnit nostavat tehokkuutta ja tehtaan käyttöastetta merkittävästi. Nykyisessä liiketoiminnassa prioriteetti on nostaa varastoarvoa nopeasti, niin valmiissa tuotteissa kuin raaka-aineissa. Tavarantoimittajat ovat siirtyneet ennakkomaksuun, jonka vuoksi valmistus sitoo enemmän pääomaa. Jotta voidaan varmistaa riittävä tuotannon nopeus ja pysyä kauppaketjujen valikoimissa, on saatava lisää raaka-aineita varastoon. Tuotannossa tarvitaan panostuksia nopeaan reagointikykyyn ja mahdollisuuteen ottaa isompia asiakkuuksia.

Tuotannon skaalaamiseksi sekä kannabispohjaisten tuotteiden valmistuksen aloittamiseksi tulee tehdä laiteinvestointeja. Sekä nykyiset tuotteet että uudet


kannabistuotteet edellyttävät oman tölkityslinjan hankkimista, johon investoimme karkeasti noin 100 000 euroa ja investoinnin takaisinmaksuajaksi on arvioitu 3,5 vuotta. Nykyinen vuokralaitteiston käyttö kasvattaa yksikkökustannuksia ja rasittaa kassaa, eikä myöskään jousta tuotannon aikatauluihin riittävällä nopeudella, joka vaikuttaa kannattavuuteen. Pakkauslinjan jälkeen investoimme mikrobiologista laatua parantavaan sentrifugi-partikkelierottimeen, jota käytetään tuotteiden kevyeen suodatukseen ja tuotannon läpimenoajan nopeuttamiseen. Seuraavan vaiheen investointi on pastörointi, jolla voidaan varmistaa varsinkin alkoholittomien tuotteiden stabiilius ja säilyvyysaika.

Kannabistuotteiden kohdalla on tehtävä myös hallinnollista työtä lupaprosessien parissa, joten erityisesti alkuun on budjetoitu riittävät resurssit elintarvikelupien sekä muiden tuotannon laajentamiseksi vaadittavien prosessien läpiviemiseksi. Sorilla on jo oma laadunvalvontayksikkö ja laboratoriopäällikkö, jotka ovat edellytys myös kannabispohjaisten tuotteiden kehittämiseen.

Miten kasvurahoituksella investoidaan

 • 1

  Myyntivaraston lisäys 25 000 EUR | Tuotteita ei ole tällä hetkellä riittävästi varastossa vastaamaan kysyntää.

 • 2

  Raaka-ainevaraston ja puolivalmisteiden lisäys 10 000 EUR | Raaka-aineiden yksikköhinta on korkea, sitä madalletaan riittävällä varastoonotolla.

 • 3

  Laitehuollot ja toimintavarmuus 15 000 EUR | Laitteisiin tarvitaan pieniä päivityksiä luotettavuuden parantamiseksi.

 • 4

  Täysiaikaisen myyjän palkkaaminen 60 000 EUR | Suomen markkinan hoitaminen edellyttää täysiaikaista myyjää. Myyjä maksaa itsensä takaisin 4-5 kuukaudessa.

 • 5

  Tuotantojohtajan palkkaaminen 70 000 EUR | Tehokas tehtaan utilisointi ja kasvun tekeminen edellyttää osaavampaa työnjohtoa.

 • 6

  Markkinointipäällikön palkkaaminen 40 000 EUR | Tuotannon laajentaminen edellyttää entistäkin ammattimaisempaa ja aktiivisempaa markkinointiotetta.

 • 7

  Oma tölkityslinja  80 000 EUR | Panostus omaan tölkityslinjaan on tarpeen nykyisen mobiilitölkityksen sijaan toimintavarmuuden takaamiseksi.

 • 8

  Sentrifugi  55 000 EUR | Tuotteiden laadun varmistamiseksi on tarpeen lisätä linjaan myös partikkelierotin eli sentifugi.