Osakkuustasot

Osakkaana olet oikeutettu erilaisiin osakasetuihin. Olemme paketoineet osakkuudet paketeiksi, joista voit valita sinulle sopivimman. Voit myös valita vapaasti osakemääräsi ja tasosi on se, jonka merkinnälläsi ylität. Tasot ovat voimassa 13.12.2019 jälkeen tehdyille merkinnöille.

Angel-taso (304 osaketta tai enemmän)

Sijoitustason edut

 1. Tarjoamme sinulle oluet juhlaan! Voit valita joko 216 pulloa Sorin tuotteita tai 120 pulloa omalla etiketillä. Tuotteet toimitetaan joko Sori Taproomiin tai voit noutaa ne panimolta.
 2. Oma Sori-brändätty jääkaappi tai hanalaite. Vuosittain tarjoamme täytteet jääkaappiin tai tarjoamme 30 litran oluttynnyrin hanaan.
 3. Oma tynnyri. Nimeämme sinulle tynnyrin ja merkitsemme sen henkilökohtaisella nimilaatalla. Pääset maistelemaan nimikkooluttasi suoraan tynnyristä 2-3 kk ennen sen pakkaamista. Varaamme sinulle 48 pulloa omalla etiketillä, kun tynnyri pullotetaan.
 4. Sorin baarisetti kotiin: kaksi pullonavaajaa, 12 lasia ja baarimatto
 5. 50€ lahjakortti joko Sori Taproomiin tai Sitko & Soriin
 6. Lähetämme kehystetyn osakesertifikaatin postitse
 7. Joululahjalaatikko 2020 jouluksi: tarjoamme sarjan Sorin tuotteita.
 8. Sori-lasisetti
 9. Sorin osakaspaita
 10. Sori-kangasmerkki ja -heijastin
 11. 10 % alennus Sorin tuotteista Sori Taproomissa ja Sitko & Sorissa.
 12. Osakashintaiset oluet panimolta noudettaessa ja vaihtuvat erikoistarjoukset Sori Taproomiin toimitettuna
 13. Ilmainen olut syntymäpäivänäsi Sori Taproomissa

Investor-taso (208 – 303 osaketta)

Sijoitustason edut

 1. Oma tynnyri. Nimeämme sinulle tynnyrin ja merkitsemme sen henkilökohtaisella nimilaatalla. Pääset maistelemaan nimikkooluttasi suoraan tynnyristä 2-3 kk ennen sen pakkaamista. Varaamme sinulle 48 pulloa omalla etiketillä, kun tynnyri pullotetaan.
 2. Sorin baarisetti kotiin: kaksi pullonavaajaa, 12 lasia ja baarimatto
 3. 50€ lahjakortti joko Sori Taproomiin tai Sitko & Soriin
 4. Lähetämme kehystetyn osakesertifikaatin postitse
 5. Joululahjalaatikko 2020 jouluksi: tarjoamme sarjan Sorin tuotteita.
 6. Sori-lasisetti
 7. Sorin osakaspaita
 8. Sori-kangasmerkki ja -heijastin
 9. 10 % alennus Sorin tuotteista Sori Taproomissa ja Sitko & Sorissa.
 10. Osakashintaiset oluet panimolta noudettaessa ja vaihtuvat erikoistarjoukset Sori Taproomiin toimitettuna
 11. Ilmainen olut syntymäpäivänäsi Sori Taproomissa

Investor-taso (104 – 207 osaketta)

Sijoitustason edut

 1. 50€ lahjakortti joko Sori Taproomiin tai Sitko & Soriin
 2. Lähetämme kehystetyn osakesertifikaatin postitse
 3. Joululahjalaatikko 2020 jouluksi: tarjoamme sarjan Sorin tuotteita.
 4. Sori-lasisetti
 5. Sorin osakaspaita
 6. Sori-kangasmerkki ja -heijastin
 7. 10 % alennus Sorin tuotteista Sori Taproomissa ja Sitko & Sorissa.
 8. Osakashintaiset oluet panimolta noudettaessa ja vaihtuvat erikoistarjoukset Sori Taproomiin toimitettuna
 9. Ilmainen olut syntymäpäivänäsi Sori Taproomissa

Owner-taso (62 – 103 osaketta)

Sijoitustason edut

 1. Joululahjalaatikko 2020 jouluksi: tarjoamme sarjan Sorin tuotteita.
 2. Sori-lasisetti: sisältää kuusi Sori-lasia
 3. Sorin osakaspaita
 4. Sori-kangasmerkki ja -heijastin
 5. 10 % alennus Sorin tuotteista Sori Taproomissa ja Sitko & Sorissa.
 6. Osakashintaiset oluet panimolta noudettaessa ja vaihtuvat erikoistarjoukset Sori Taproomiin toimitettuna
 7. Ilmainen olut syntymäpäivänäsi Sori Taproomissa

Owner-taso (42 – 61 osaketta)

Sijoitustason edut

 1. Sorin osakaspaita
 2. Sori-kangasmerkki ja -heijastin
 3. 10 % alennus Sorin tuotteista Sori Taproomissa ja Sitko & Sorissa.
 4. Osakashintaiset oluet panimolta noudettaessa ja vaihtuvat erikoistarjoukset Sori Taproomiin toimitettuna
 5. Ilmainen olut syntymäpäivänäsi Sori Taproomissa

Perustaso (12 – 41 osaketta)

Sijoitustason edut

 1. 10 % alennus Sorin tuotteista Sori Taproomissa ja Sitko & Sorissa.
 2. Osakashintaiset oluet panimolta noudettaessa ja vaihtuvat erikoistarjoukset Sori Taproomiin toimitettuna
 3. Ilmainen olut syntymäpäivänäsi Sori Taproomissa

Lahjojen nouto onnistuu joko panimolta tai Sori Taproomista, ellei toisin mainittu. Lahjat voimassa 12 kk noudon vahvistamisesta (esim. jääkaapit tehdään tilauksesta) ellei toisin mainittu. Panimo varaa tarvittaessa oikeuden muutoksiin.

Avaa tästä osakeannin suosittelulomake

Kaverisi saavat sähköpostilla lisätietoa osakkeiden merkitsemiseksi.

Sähköpostiosoitteita ei käytetä muihin tarkoituksiin ja ne poistetaan tietokannasta osakeannin päätyttyä.

Merkitse osakkeesi tästä


Lue tästä osakeannin viralliset tiedot
Yleisöanti
Sori Brewing Finland Oy (myöhemmin “Yhtiö”) toteuttaa yleisöannin 20.10.2019 – 31.12.2020 aikana rahoituksen keräämiseksi Virossa toimivan panimon laajentamiseksi ja liiketoiminnan kasvattamiseksi. Panimon tuotantoliiketoiminta tapahtuu Sori Brewing Finland Oy:n tytäryhtiössä, Sori Brewing Estonia OÜ, jonka omistus on vähintään 55 %. Annin tarkoituksena on rahoittaa panimon laajennus ja siihen liittyvät investoinnit. Kerättävällä pääomalla rahoitetaan mm. kapasiteetin laajennus, tuotannon prosessien automaatio ja tehostaminen sekä palkataan työntekijöitä yrityksen tuotantoon ja tukitoimintoihin. Yhtiökokous 30.6.2019 on valtuuttanut hallituksen päättämään osakeannista, jolla tarjotaan yleisölle merkittäväksi Yhtiön liikkeelle laskemia uusia B-osakkeita enintään 40 000 kappaletta. Hallitus päätti 20.8.2019 toteuttaa annin 01.09.2019 – 31.12.2020 välisenä aikana. Merkinnät on maksettava Yhtiön pankkitilille FI80 1146 3001 1494 80 (Nordea) viipymättä.

Osakekohtainen merkintähinta, neljäkymmentäseitsemän euroa viisikymmentä senttiä (47,50), kirjataan kokonaisuudessaan sijoitetun vapaan oman pääoman rahastoon. Merkittävät osakkeet ovat B-osakesarjan osakkeita. Uudet osakkeet tuottavat oikeuden osinkoon osakemerkinnän toteutumishetkellä kuluvalta tilikaudelta. Sijoittajan on huomioitava, että osakkeen merkintään liittyy riski menettää koko sijoittamansa summa, jos Yhtiön liiketoiminta osoittautuu tappiolliseksi ja Yhtiö ei kykene suoriutumaan velvoitteistaan. Osakkeenomistajia pyydetään myös huomioimaan, että yhtiön osakkeet eivät ole julkisen kaupankäynnin kohteena, eikä niitä voida ottaa julkisen kaupankäynnin kohteeksi. Osakkeita voi myydä tai luovuttaa vapaasti, jolloin kaupasta ilmoitetaan Yhtiölle. Tarjotut osakkeet ovat keskenään samanarvoisia ja osakkeenomistajat ovat tasavertaisia. Yhtiön asiakirjoihin voi tutustua osakeantisivulla http://www.soribrewing.com/osakeanti/ tai ottamalla yhteyttä toimistoon finland@soribrewing.com.

Taustatietoa Sori Brewing Finland Oy:stä “Yhtiö”. Sori Brewing Finland Oy:n kotipaikka on Helsinki ja se on rekisteröity kaupparekisteriin 11.12.2013 (Y-tunnus 2586706-5). Yhtiön yhtiöjärjestyksen mukainen toimiala on alkoholijuomien sekä muiden elintarvikealaan liittyvien tuotteiden valmistus ja myynti, samoin kuin niihin liittyvät palvelut ja kuljetustoiminta. Yhtiö voi omistaa kiinteistöjä ja arvopapereita sekä harjoittaa arvopaperikauppaa ja muuta sijoitustoimintaa. Yhtiö voi harjoittaa toimintaansa itse tai välillisesti tytär- ja yhteistoimintayritystensä kautta. Yhtiö valmistaa ja markkinoi olutta tytäryhtiönsä (Yhtiön omistusosuus 55 %), Sori Brewing Estonia OÜ:n, kautta. Lisäksi yhtiöllä voi olla muuta liiketoimintaa, kuten esimerkiksi ravintola- ja vähittäismyyntitoimintaa. Merkittynä ennen osakeantia on 30 000 A-osaketta ja 37 811 B-osaketta. Yhtiöllä on kaksi osakelajia: A- ja B-osakesarjat. Sori Brewing Finland Oy omistaa myös 35% Sori Taprooms Oy:sta, joka operoi Sori Taproom Helsinki -ravintolaa.

A-sarjan osakkeen äänioikeus on kymmenkertainen suhteessa B-sarjan osakkeeseen. A-sarjan osakkeet omistavat yrityksen perustaneet Hurula ja Uotila. Molemmilla osakesarjoilla ovat yhtäläinen oikeus osinkoon ja yhtiön varoihin.

Yhtiön hallituksen puheenjohtaja on Heikki Uotila, varsinainen jäsen Pyry Hurula ja varajäsen Jarno Lahtinen. Yhtiöjärjestyksen mukaan hallitukseen tulee valita yhdestä kuuteen jäsentä. Yhtiön toimitusjohtajana toimii Pyry Hurula.

Tästä osakemerkintään

Sori kasvaa ja toivotamme tervetulleeksi uusia osakkaita

Lähdemme kolmannelle rahoituskierrokselle vakaasta taloudellisesta asemasta, yli 90 % omavaraisuusasteella ja erinomaisella tilauskirjalla. Edelliset rahoituskierrokset olivat vuonna 2014 ja 2016, jolloin Soriin sijoitettiin yhteensä 964 546,25 euroa panimon perustamiseksi. Nykyiseen 2019/2020 osakeantiin vanhat osakkaat sijoittivat lähes 300 000 euroa. Vanhat omistajat tuntevat yrityksen jo hyvin ja luotto on vahva. Vakaan omavaraisuuden yritys saa myös vieraan pääoman ehtoista rahaa hyvin ehdoin. Huolella rakennettu liiketoiminta kantaa hedelmää pitkälle. Olemme rakentaneet Sorin huolellisesti koko Euroopan laajuista kasvua silmälläpitäen. Vientimme Euroopassa on nopeassa kasvussa ja jalansija vahvistuu myös Suomessa sekä Virossa. Laatu, vahva brändi ja terveellä pohjalla oleva liiketoiminta tukevat kasvua jatkossakin. Myös institutionaaliset sijoittajat ovat jo osoittaneet kiinnostusta Sori Brewingia kohtaan, joka avaa paljon nopean laajenemisen mahdollisuuksia.

Nyt on Sori Brewingin nopean kasvun aika ja vain osakkaana pääset osalliseksi siitä.

Positiivinen ongelma:
myynti vetää, mutta nyt kävi panimo pieneksi!

Sorille 2019 on ennätysvuosi ja loppukesä on ollut isojen kauppojen aikaa. Uusia merkittäviä vientiasiakkuuksia on avautunut useita. Esimerkiksi Kiinassa Sorin brändiin panostetaan yhden parhaan craft-maahantuojan toimesta ja syyskuun ensimmäinen tilaus on kokoluokassaan panimolle mittava. Lisäksi kahtena uutena kaukomarkkinana Sorille avautuu Etelä-Korea sekä Kanadan kaksi provinssia: Alberta ja Brittiläinen Kolumbia. Koko tuotanto on ollut täydellä käyttöasteella syksyn suurien tilausten ansiosta. Nyt on nähty käytännössä, milloin panimon fyysiset rajat tulevat vastaan, on aika tehdä kasvuloikka.

Sori on tasaisesti kasvattanut kaikkia markkinoitaan 2019 ja suurimmat markkinat Suomen ja Viron lisäksi ovat Iso-Britannia, Hollanti ja Ranska. Pelkästään Iso-Britanniaan ja Ranskaan myydään loppuvuodesta yli 250 000 pulloa, kun samaan aikaan Hollannissa yli 60 ravintolaa tarjoilee Sorin oluita hanassa. Olemme onnistuneet pääsemään sisään vaativille olutmarkkinoille ja Sori Brewing on olutbrändi valistuneiden olutkuluttajien huulilla. Toisin kuin monet kilpailijamme, panostimme brändiin ja meidän ei tarvitse aina kilpailla hinnalla.

Sorin myynti ottaa ison harppauksen myös Virossa. Panimo solmi jakelusopimuksen maan toiseksi suurimman olutjakelijan, Goldbergerin, kanssa. Yrityksellä on yli 20 kenttämyyjää tekemässä jalkatyötä myös Sorille ja vahva jakeluverkosto niin ravintoloissa, olutkaupoissa kuin supermarketeissakin. Syksyllä aloitamme Viron Prismojen ja ABC Supermarket -ketjun myymälöissä. Myös ravintolamyynnin odotetaan kymmenkertaistuvan jo vuoden 2020 syksyyn mennessä.

Suomessa jatkuvasta Sorin vetovoimasta kertoo, että panimon uutuustuote, Vermont Hustler India Pale Lager, valittiin HOK-Elannon oluthuoneiden syyskuun hanaolueksi. Lokakuussa tämä olut valtaa hanoja yli 60 ravintolassa myös Hollannissa.

Merkittävä tekijä myynnin ja brändin kasvattamiseksi ovat olleet Sori Taproom ja yhteistyöravintolat. Tähän panostetaan myös jatkossa. Uusin ravintolayhteistyömme on Signor Smith pohjoismaiden suurimmassa kauppakeskuksessa, Mall of Triplassa.

Brändi on vahva – nyt volyymi isolle!

Sori alkaa olla tunnettu erikoisolutbrändi Euroopassa. Olemme rakentaneet tuoteportfoliomme erityisesti korkeakatteisten erikoistuotteiden ympärille. Balttiportterit ja tynnyrikypsytetyt oluemme nauttivat kansainvälisesti olutharrastajien keskuudessa suurta arvostusta ja ovat arvioinneissa kärkipäätä. Investoimme nyt, jotta voimme vastata kysyntään myös hintakilpailluissa laajan saatavuuden tölkkituotteissa. Nämä pienimarginaaliset oluet ovat haastava segmentti. Tällä onnistutaan saamalla yksikkökustannuksia alas, joka onnistuu kehittyneemmän tuotantoteknologian avulla. Se mahdollistaa Sorin markkinaosuuden kasvattamisen, brändin laajemman näkyvyyden sekä korkeakatteisten tuotteiden viennin volyymituotteiden rinnalla.

Suomen panimoalan nykytila on, että monet panimot keskittyvät edullisiin perustuotteisiin, jossa brändin kehittäminen ja kilpailu on haastavaa. Näiden panimoiden kannattavuus vaihtelee paljon ja usein markkina-asemasta kiinnipitäminen on vaikeaa, sillä kiinnostavammat brändit ohittavat nämä kysynnässä. Sori Brewingin strategia perustaa panimo Viroon, panostaa brändiin sekä vientimarkkinoilla menestyminen kantaa hedelmää varsinkin pitkällä aikavälillä.

Sori houkuttelee parhaat tekijät

Sorin ympärillä on motivoitunut ja osaava joukko ihmisiä. Perustajayrittäjien, Pyry Hurulan ja Heikki Uotilan, lisäksi panimon tiimissä on yksi Euroopan koulutetuimpia panimomestareita, pitkään alalla toiminut laadunvalvontapäällikkö ja innostunut panimotiimi. Lisäksi Sori kokoaa Advisory Boardin, josta nousee yhtiöömme jatkossa myös hallitusosaajia. Ensimmäinen Advisory Boardin jäsen on Nicholas Nordström, jolla on vahva kokemus panimoalalta. Hän toimi vuosia Olvi-konsernin Export Directorina ja työskenteli konsernin johtoryhmän rinnalla. Vientitoimintojen lisäksi Nordströmillä on kokemusta erilaisista yrityskaupoista. Ennen Olvia Nordström toimi kolme vuotta Sinebrychoffin Export Managerina ja työskenteli yli 15 export-markkinan kanssa.

Vienti ja volyymi tuplaantuu

Visiomme on selkeä. Trendien aallonharjalla olevat tuotteet ja tiheät tuotelanseerauksemme ovat kansainvälisen menestyksemme kulmakiviä. Yleisö edellyttää panimoilta ketteryyttä ja jatkuvaa uudistumista. Viro on noussut vauhdilla yhdeksi Euroopan kiinnostavimmaksi craft-olutmaaksi, ja Sori on iso tekijä sen takana. Pyrimme kaksinkertaistamaan vientimme 2022 mennessä. [pullquote align=”right”]Soria myydään jo yli 20 maassa,
joka kertoo paljon meistä ja tuotteestamme.[/pullquote]

Soria myydään jo yli 20 maassa, joka kertoo paljon meistä ja tuotteestamme. Uudella markkinalla nimen luominen vie aikaa, mutta pitkäjänteinen työmme on palkinnut meitä muun muassa Hollannissa ja Ranskassa. Olemme jo kokeneita ja uuden markkinan aloitus on aina hieman helpompaa kuin edellisen. Suurimmat vientimarkkinat Sorille ovat Hollanti, Ranska, Belgia, Englanti ja Kiina.

Uskomme strategiamme olevan hyvä myös sijoittajanäkökulmasta, sillä niin kasvu kuin yhtiön arvo rakentuvat terveen liiketoiminnan lisäksi vahvasta brändistä. Sori Brewing kiinnostaa jo institutionaalisia sijoittajia myös Suomen ja Viron rajojen ulkopuolella.

Avaa tästä nähdäksesi kasvutavoitteemme graafisena

Investoinnit

Miksi investoimme?

Nykyinen tuotantolaitteisto on käymässä pieneksi. Suuret tilaukset ovat venyttäneet henkilöstön ja laitteiston äärimmilleen. Kasvuun tarvitsemme tuotantoomme luotettavan automatisoidun laitteiston ja sen avulla saavutettavat matalammat yksikkökustannukset.

 1. Sori kasvaa ja nykyiset laitteet käyvät pieneksi.
 2. Automaatio vapauttaa henkilöresursseja ja ylläpitää tasaista laatua.
 3. Pienempien yksikkökustannusten ansiosta voimme myydä tölkissä kysyttyjä volyymituotteita niin Suomessa kuin Virossa

Pienpanimoala kasvaa ympäri Euroopan ja juuri kypsyneillä brändeillä, kuten Sori Brewingilla, on tilaisuus laajentua markkinoilla nopeastikin.

Mihin investoimme?

Investointitarve on erityisesti tuotantoteknologiaan. Uusi automatisoitu keittolaitteisto, tölkityslinja ja lisäys käymiskapasiteettiin mahdollistavat 5-6 kertaisen tuotantokapasiteetin. Automaation avulla tämä tehdään lisäämättä suhteettomasti kiinteistä kustannuksia. Kasvuloikan jälkeen voimme tuottaa n. 1 milj. litraa vuodessa. Kapasiteeeti kolminkertaistuu nykyisestä noin 300 000 litrasta. Tuotantoa voidaan helposti skaalata suuremmaksi, jopa 8 miljoonaan litraan vuodessa. Käytämme työlleen takuun ja laajan tuen antavia laadukkaita eurooppalaisia laitetoimittajia, kuten Thorsteeliä ja Kaspar Schultzia.

Investointisuunnitelma

Avaa tästä nähdäksesi investoinnit lukuina
Keittohuone

Keittohuone

Suurin investointi on täysautomatisoitu 30hl keittohuone (Kaspar Schultz). Laitteisto mahdollistaa jopa 8 milj. litran vuosituotannon. Laitteistolla voidaan tuottaa jopa yhdeksän erää eli 27 000 litraa vierrettä vuorokaudessa. Keittolaitteisto muodostuu neljästä pääosasta: keittokattilasta, mäskäimestä, siivilätankista ja whirlpoolista. Lisäksi mukana tulee automaatiokeskus, oma pesukeskus, kylmä- ja kuumavesitankit ja vierteenjäähdytin..

Keittolaitteisto on automatisoitu, jonka ansiosta toistuva prosessi pysyy tasalaatuisena ja se ei sido niin paljon henkilötyötunteja. Operaattori voi hallinnoida laitteita etänä tietokoneen tai tabletin kautta, joka vapauttaa resursseja muihin tuotannon tehtäviin ja alentaa yksikkökustannuksia. Uusi keittolaitteisto on suunniteltu Sorin oluiden reseptiikka silmälläpitäen. Laitteisto lisää myös tuotantoaikataulujen luotettavuutta ja oluiden tasalaatuisuutta.

Tölkitys

Tölkitys

Toinen merkittävä investointi on uusi pakkauslinja. Sori investoi täysautomaattiseen tölkitykseen (perustuen Wild Goose WG5 -linjaan), joka on yli kaksi kertaa nopeampi kuin nykyinen pullotuslinja. Tölkityslaitteella voidaan luotettavasti pakata noin 3000 tölkkiä tunnissa ja vaihtaa myös pakkauskokojen välillä.

Tölkityksen jälkeen linjassa on lisää automatiikkaa, joka hoitaa muun muassa täyttöasteen tarkistuksen. Lopuksi linjassa on automaattinen pakkaus pahvilaatikoihin, joka vähentää yhden henkilön pakkausprosessista.

Panimorakennus

Panimorakennus

Tuotannon laajennus edellyttää uusia tiloja. Potentiaalisia tiloja on hyvin tarjolla Tallinnan ympäristössä. Lopullinen päätös tiloista tehdään osakeannin päätyttyä. Voimme siirtyä nykyisen rakennuksen sisällä uusiin tiloihin tai vuokrata kokonaan uudet toimitilat. Tilojen muuttaminen tuotantoon sopivaksi vaatii investointeja erityisesti lattiaan, sähköihin, putkituksiin ja viemäröintiin. Uuden tuotantolaitoksen energia on edullinen ja yleisin nestekaasu.

Vierailukeskus

Vierailukeskus

Tuotannon laajennuksen jälkeen kehitämme vierailutilojamme. Nykyisellään pystymme järjestämään vierailuja melko rajoitetusti, vaikka kysyntää on paljon ja se on kasvanut nopeasti. Jo nykyisellään ilman markkinointia kyselyjä on tullut yli tuhannelle vierailijalle vuodessa. Vierailutilat on panimoille olennaisia oman kaupan, maisteluhuoneen ja tapahtumien vuoksi. Nämä ovat sekä erittäin kannattavaa liiketoimintaa, että kehittävät brändiä.

Myös muut Viron panimot ovat panostaneet vierailumahdollisuuksiin, joten trendi on nouseva ja kysyntä on lisääntynyt paljon myös tarjonnan myötä.

Pienlaboratorio & laadunvalvonta

Pienlaboratorio & laadunvalvonta

Pienpanimon kasvaessa tärkeä riskienhallintatekijä on laadunvalvonta. Sorilla on jo tällä hetkellä kokoluokkaansa nähden kattava laadunvalvonta ja osaava henkilöstö, mutta moni asia tehdään vielä manuaalisesti ja hitaasti. Suuremmat tuotantomäärät kasvattavat analysoitavien näytteiden määrää ja siihen tarvitsemme lisää laitteistoa. Laitteistolla mitataan mm. oluen happipitoisuuksia, hiivasolujen määrää ja -elinvoimaisuutta, alkoholipitoisuutta sekä muita makuun ja säilyvyyteen vaikuttavia tekijöitä.

Ravintolat

Ravintolat

Viimeiset kaksi vuotta Sori on panostanut ravintolakonseptien luontiin Suomessa. Sori Taproom Helsingissä ja Sitko & Sori Tampereella ovat tämän kehitystyön tuloksia. Lisäksi Helsingin Mall of Triplassa on suuri Sorin yhteistyöravintola , Signor Smith. Tulevien vuosien aikana Sori investoi 2-3 uuden ravintolan avaamiseen Suomessa ja Virossa. Ravintolat tuovat hyvin ennustettavaa myyntiä panimolle ja lisäävät brändin tunnettuutta.

Sorin ravintolakonsepteja on kysytty myös muualle Eurooppaan, joten yhteistyön kautta Sorin brändin ravintoloita voitaisiin nähdä erityisesti Hollannissa, Ranskassa ja Belgiassa.